В Україні з 1 лютого змінилася система доставки та розподілу блакитного палива державою. Тепер компанії націоналізуватимуть, а за прогнозами експертів, через кілька років не буде системи, за якою можна доставити га споживачам, оскільки кошти за доставку газу не надходять на ремонт.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Нафтогаз, фото: Знай.ua
Нафтогаз, фото: Знай.ua

Незабаром зміниться спосіб передачі показників та оплати за доставку та розподіл газу для мільйонів українців. Харківгаз та Дніпрогаз з 1 лютого перестали приймати показники лічильників газу у людей, а платити за доставку газу потрібно буде іншій компанії.

Також платіжки за розподіл газу змінилися для всіх споживачів, оскільки для розрахунку вартості взято зовсім інший період – з вересня 2021 року до квітня 2022 року. Тобто у тих, хто в цей період скоротив споживання газу, платіжки зменшаться, а хто споживав більше – збільшаться.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Через деякий час обслуговування газотранспортної мережі перейде до "Нафтогазу", а це означає, що передавати показники лічильників потрібно буде цій компанії.

Тому вже з 1 лютого мешканці Харкова та Дніпра мають передавати дані лічильників на сайті "Нафтогазу", а не на 104.ua, як раніше. При цьому абонентам, у яких виникне переплата, обіцяють автоматично перенести її на новий рахунок.

Нагадаємо, добре, що зима закінчується: багато українців відчують подорожчання газу.

Раніше повідомлялося, що оплата за розподіл газу зміниться: хто вже в лютому платитиме по-іншому.

Також, повернення переплати за газ: як українцям погасити борги новому постачальнику.