Українцям повідомили про нововведення, які буде впроваджено після врегулювання урядом щомісячних грошових виплат.

Як йдеться у новому дописі на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра", 20 січня уряд ухвалив постанову № 79, що регулює щомісячні грошові виплати для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

"Нововведення стосується людей, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, і мають певні нагороди, отримані, починаючи з 2014 року.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний фонд

Відповідні виплати отримають:

  • Особи, яким надано звання Героя України з врученням ордену "Золота Зірка" щомісяця отримуватимуть три мінімальні зарплати — з 2023 року це 20 100 грн (6700 грн × 3).
  • Особи, яких нагороджено орденом Богдана Хмельницького, мають право отримувати щомісяця дві мінімальні зарплати — 13 400 грн (6700 грн × 2).
  • Особи, нагороджені орденом "За мужність" або орденом княгині Ольги, отримуватимуть одну мінімальну зарплату — 6700 грн.
  • Члени сім’ї загиблих (померлих) громадян, які мали відповідні нагороди, також щомісяця отримуватимуть грошову допомогу в розмірі однієї мінімальної зарплати (6700 гривень).

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати