Ощадбанк приготував неприємну новину для пенсіонерів, бо довелося припинити випуск ЕПП - електронних пенсійних посвідчень.

Повідомляється, що це створює відчутні проблеми, переважно, для ВПО, які отримували виплати в електронній формі, бо після 24 лютого традиційне паперове посвідчення оформити неможливо.

Проблеми ще для тих, хто планував виїзд за кордон, бо пенсійне посвідчення є обов'язковим документом для цього.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Для тимчасового вирішення проблеми банк пропонує клієнтам отримати окрему повнофункціональну банківську картку та звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою для отримання паперового пенсійного посвідчення.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тим, хто вже має ЕПП, повідомлено, що вони будуть дійсними до закінчення терміну їхньої дії. Після цього клієнтам буде випущено стандартні банківські платіжні картки. Однак це не вирішує проблему для тих, хто потребує пенсійного посвідчення для виїзду за кордон.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

ЕПП є складним мультифункціональним продуктом, випуск якого потребує залучення багатьох учасників, бо це посвідчення включає і банківський рахунок, і КЕП клієнта, і навіть доступ до електронного кабінету на сайті ПФУ.

Нагадаємо, 500, 400 та 300 гривень: хто з українців отримає "бонус" до пенсії, список кандидатів

Як повідомляв "Знай.ua", майже 4400 грн пенсії та "бонуси": хто в Україні може розраховувати на такі виплати

Знай.ua писав, українців попередили про затримку виплат для ВПО: коли чекати гроші