Усі українські пенсіонери з березня 2023 року отримають проіндексовані на 20% пенсії. Середня доплата становитиме від 400 грн до 700 грн.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону. Індексація відбудеться для всіх пенсіонерів, не залежно, які виплати вони отримують.

Пенсії, facebook.com/gazetaPK
Пенсії, facebook.com/gazetaPK

За її словами, мінімальна пенсія після індексації збільшиться від 2100 грн до 2600 грн залежно від категорії громадян. Середня пенсія зросте з нинішніх близько 3500 грн до 4200-4500 грн.

Оксана Жолнович повідомила, що сформувати запас коштів для індексації дозволили зокрема страхові виплати з боку військових.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Формула в чинному законодавстві передбачає підвищення лише тих пенсій, які вищі за мінімальні. Проте інфляція цього року з'їла доходи громадян… Тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити всім категоріям підвищення пенсій… З 1 березня 20% за загальною формулою, - заявила міністр соціальної політики.

Раніше було не зрозуміло, де візьмуться гроші на індексацію, та висувалися різні припущення. Оксана Жолнович зазначила, що військові, які пішли служити, та отримували високі виплати, наповнили Пенсійний фонд, і це дозволило сформувати запас коштів на індексації.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

[quote author=" – розповіла Жолнович."]Ми отримали великі пенсійні внески від кожного найманого співробітника, що збільшило бюджет Пенсійного фонду, ⁣/quote]

Нагадаємо, ми писали, що на оплату комуналки можуть виділити від 1800 грн: допомогу можуть отримати не лише переселенці.

Як повідомляв "Знай.ua" кому ще не треба чекати пенсійного віку: яка категорія українців може отримувати виплати та пільги з 50 років.

Також "Знай.ua" інформував, у Мінсоцполітики розповіли, на скільки підвищать пенсії українцям.