Ціни на свинину в Україні зросли, і це загальна тенденція для всього ринку, яку спровокувала енергетична криза та перебої з електропостачанням. Про це, як повідомляє agroportal, розповів генеральний директор "Гудвеллі Україна" Каспер Торуп-Віладсен.

Українці не побачать низьких цін на свинину, оскільки витрати виробників зростають практично щодня через проблеми з електропостачанням. Ймовірно, ситуація покращиться, коли країна повністю подолає енергетичну кризу.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Як заявив генеральний директор "Гудвеллі Україна", генератори для підприємства були закуплені ще до початку війни, щоб забезпечити роботу в будь-яких умовах і не допустити зникнення продукції з ринку. Активно їх використовувати почали з жовтня, і собівартість продукції почала зростати щодня. Отже, це впливає і кінцевий цінник продукції магазинах.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тому ми вирішили використовувати більше генераторів, щоб зменшити навантаження на села, недалеко від яких ми знаходимося, і це означає, що собівартість продукції зростає для нас щодня Каспер Торуп-Віладсен

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо та молочна продукція: у Мінагрополітики розповіли, як енергетична криза позначиться на цінах.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.