Для всіх наших читачів, які давно стежать за цінами на золоту гречану крупу, є кілька важливих новин. Великі українські мережі супермаркетів відновили ціни на гречану крупу. За інформацією з місць реалізації, улюблена каша багатьох українців різко знижується в ціні.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації експертів економічного порталу Minfin.

Ціни на гречку, скріншот: YouTube
Ціни на гречку, скріншот: YouTube

Згідно із відкритою інформацією, середня ціна гречки у січні цього року склала 69,40 грн за один кілограм. Тоді як у середині лютого вона вже впала на рекордні 10 гривень до 59,73 грн за кілограмовий пакет. Важливо враховувати той факт, що така ситуація є актуальною не лише для областей, а й для української столиці.

За словами експертів із ринку, в Україні гречка продовжує дешевшати шостий місяць поспіль. Ще влітку ціни на гречку були максимальними. У деяких магазинах цінники сягали майже сотні за один кілограм круп.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Проте ажіотаж незабаром зменшився і з осені вартість найпопулярнішої крупи почала знижуватися до: 87,94 грн. – у вересні; 80,78 грн – у жовтні; 76,99 грн – у листопаді; 73,85 грн – у грудні та 69,4 грн – у січні.

Вартість гречки в українських супермаркетах

Безпосередньо на 19 лютого в українських супермаркетах з цінами гречку виглядає так: Metro – 59,90 грн., Auchan – 56,40 грн., Varus – 89,90 грн. Проте через одну мережу середня ціна виходить на рівень 68,73 грн/кг.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Нагадаємо, молоко, олія та сири обійдуться дорожче: як змінилися ціни і до чого готуватися українцям далі.

Раніше повідомлялося, пару кіло відбірної яловичини чи свинини обійдеться дешевше: супермаркети здивували цінами на ковбасу.

Також, українцям пообіцяли уповільнення цін: як у 2023 році змінилася вартість продуктів, одягу, проїзду, навчання та лікування.