Українці можуть отримати допомогу при народженні дитини, перебуваючи за кордоном через війну. Для цього є спрощена процедура, як нагадали у Міністерстві реінтеграції.

Щоб оформити виплати на дитину, яка народилася за кордоном, необхідно особисто звернутися до органу соціального захисту в Україні, проте з цим можуть виникнути складнощі. Влада для цього розробила проект нормативно-правового акта, згідно з яким один із батьків може з-за кордону надіслати заяву на призначення допомоги до органів.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Від батьків знадобиться письмова чи усна заява до дипломатичного представництва чи консульської установи України за місцем народження дитини чи проживання. Після подання заяви консул реєструє дитину з визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові.

Ось які документи потрібні для оформлення:

  • документ медичного закладу про народження дитини або довідку від лікаря, який надавав допомогу під час пологів.
  • паспорт чи інші документи, що засвідчують особи батьків (батьків).
  • документ, що є підставою для внесення відомостей про батька (свідоцтво про шлюб, заяву матері, заяву батька про визнання батьківства тощо).

Важливо зробити цю процедуру не пізніше одного місяця від дня народження малюка.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

З грудня 2022 року середньоденна сума виплат для вагітних збільшилася до 387,74 грн., а декретна відпустка завдовжки 126 днів до 6 544,44 грн. Це означає, що українки отримають цього року 48 855,24 грн.

Нагадаємо, що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки

Як повідомляв Знай.ua, кому з українців виплатять 16 тисяч грн допомоги