З понеділка, 20 лютого 2023 року, по неділю, 26 число, триватиме Масляний тиждень.

Це стародавнє слов'янське свято, дата якого рік у рік змінюється, тому що залежить від церковного календаря та дня святкування Великодня (16 квітня).

Масляна, святкування. Фото: YouTube
Масляна, святкування. Фото: YouTube

Основні традиції святкування Масляна закріпилися за кожним днем ​​свята. Вони поєднуються як церковні, і народні обряди. Протягом цього тижня українці матимуть змогу провести зиму та розпочатимуть зустрічати тепло весни, хоч і змушені будуть жити думками про те, що ми живемо у стані повномасштабної війни вже рік.

Для церкви Масляна означає наближення Великого посту, коли є можливість наїстися молочними продуктами, яйцями, рибою, млинцями, що заборонено на пост.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Масляна, святкування. Фото: YouTube
Масляна, святкування. Фото: YouTube

Дуже важливо розібратися й у тому, що категорично не можна робити на Масляну. Серед головних заборон - окрім риби не можна їсти інші м'ясні продукти, не можна спати до головного болю, не можна годувати гостей поганими стравами чи навіть рештками.

Звісно, ​​під забороною злість, лайка і лихослів'я. А з четверга по неділю не можна працювати, тільки виконувати життєво важливу роботу, доглядати худобу та готувати.

Нагадаємо, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти

Як повідомляв "Знай.uа", українцям готують нові свята: замість 8 березня та Дня Перемоги

Знай.ua писав, які продукти в Україні подешевшали за січень: ціни на молочку та "борщовий набір"