Українцям стає все складніше забезпечити себе необхідною їжею, адже продукти безперервно дорожчають, а зарплати залишаються на колишньому рівні. Наприклад, дозволити собі рибу вже можуть далеко не всі, адже від цін на неї можна посивіти. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Майже за рік війни ціни у супермаркетах суттєво зросли і однією з головних статей видатків українців стали продукти. Отримуючи середню зарплату, ще можна щось дозволити, але вижити на "мінімалку" дуже складно, що вже говорити про пенсіонерів і безробітних. Наприклад, рибу вже можуть дозволити собі далеко ще не все.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, якщо українець захоче поласувати слабосолоним оселедцем або купити такої рибки, наприклад, для салату "Шуба", то доведеться викласти в середньому 152,60 гривні за кіло. При цьому в січні цінник був набагато нижчим - 130,93 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Втім, непогано витратитися доведеться, якщо і просто захочеться посмажити рибу або приготувати іншу страву з неї. Короп живий у супермаркетах у середньому продається по 154,60 гривні за кіло, що майже на 4 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Короп потрошений з 148,68 подорожчав до 157,45 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, півзарплати за салат: супермаркети показали нові ціни на огірки, помідори та цибулю.