Продукти в Україні продовжують дорожчати божевільними темпами, а одними із цінових рекордсменів стали овочі. Скільки коштує цибуля, морква та капуста у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні почали сповільнюватися темпи інфляції, але, незважаючи на це, продукти продовжують дорожчати. Деякі зростають у ціні повільніше або навіть дешевшають, але є категорії товарів, які стрімко дорожчають, зокрема овочі. Показуємо за скільки можна купити кіло цибулі, моркви та капусти у середині лютого.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Цибуля

Так, станом на 14 лютого цибуля ріпчаста в середньому коштує 44,07 гривні за кілограм. Ще місяцем раніше середній цінник був помітно нижчим – 34,89 гривні за кіло. У той же час синя цибуля продається по 50,25, що на 21 копійку дорожче, ніж минулого місяця, а біла цибуля подорожчала з 79,90 до 87,9 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Морква

Кілограм моркви в середньому можна купити за 28,57 гривні, що майже на 3 гривні дорожче, ніж у січні. Цінники на овочі коливаються від 23,59 до 33,90 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Капуста

Молода капуста стала буквально на вагу золота – 54,40 гривні за кілограм. Примітно, що у січні цінник був на рівні 38,90 гривні за кіло. Білокачанна капуста доступніша для гаманців українців - 14,17 гривні за кіло. Проте якщо порівняти із січнем, то овоч подорожчав трохи більше, ніж на гривню.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, півзарплати за салат: супермаркети показали нові ціни на огірки, помідори та цибулю.