Українці побачать зниження цін на курячі яйця вже у березні, яке посилиться у другій половині квітня. Очікується, що десяток яєць подешевшає приблизно до 44-48 гривень. Про це розповіли в асоціації "Союз птахівників України" та в Інституті аграрної економіки.

Після різкого подорожчання, яке відбулося минулого року, цінники на курячі яйця продовжують утримуватись у середньому на рівні 70-74 гривень за один десяток. Примітно, що на початок повномасштабної війни продукція продавалася майже вдвічі дешевше. Проте експерти прогнозують, що незабаром цінники почнуть знижуватися.

Супермаркет, яйця: фото Знай.ua
Супермаркет, яйця: фото Знай.ua

Очікується, що протягом найближчих двох місяців вартість яєць знизиться приблизно на 10-15%, а потім здешевлення прискориться. На думку аналітиків ціни на яйця у першому півріччі 2023 року будуть такими:

  • лютий — середній цінник утримуватиметься на позначці 74,15 гривні за десяток;
  • березень-квітень (до Великодня) - 66,74 - 63,03 гривні за один десяток яєць;
  • у другій половині квітня – десяток яєць подешевшає до 48,20 – 44,49 гривні.

Ціни на яйця, фото Знай.ua
Ціни на яйця, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами експертів, одним з головних факторів впливу на вартість курячих яєць залишаються перебої з електрикою через обстріл російськими окупантами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, пів зарплати за салат: супермаркети показали нові ціни на огірки, помідори та цибулю.