В Україні продовжують зростати ціни, зокрема на продукти першої необхідності, такі як сіль та борошно. Як змінилися цінники у першій половині лютого, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку повномасштабної війни цінники у супермаркетах сильно змінилися у бік збільшення. Деяка продукція подорожчала в кілька разів, інша трохи менша, але загалом удар по гаманцях українців виявився суттєвим.

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео
Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

Так, станом на 11 лютого сіль морська харчова у супермаркетах у середньому коштує 33,05 гривні за кілограм. Ще у січні середній цінник був на рівні 32,55 гривні за кіло. Ціни на продукт варіюються від 28,50 до 37,60 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водночас ситуація з борошном також не тішить. У першій половині лютого кілограм пшеничного борошна торгової марки "Хуторок" у середньому коштує 22,20 гривні, що на 75 копійок дорожче, ніж місяцем раніше. За два кілограми цього ж борошна доведеться заплатити 41,06 гривні, а не 39,57 гривні, як було минулого місяця.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, каша буде на воді, а борщ порожній? Українські супермаркети оновили ціни на молоко та сметану.