В українців з'явився зайвий привід для приготування борщу, оскільки популярні мережі супермаркетів знизили ціни на буряки. За скільки можна купити овоч у першій половині лютого, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці стали свідками, як за рік цінники у супермаркетах значно зросли, а дехто навіть помножився у кілька разів. Втім, інфляція починає поступово сповільнюватися, ціни зростають уже не так стрімко, а деякі продукти дешевшають.

Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube

Так, супермаркети знизили ціни на буряки. Станом на 10 лютого кілограм овочів можна купити за 11,43 гривні, що трохи дешевше, ніж місяцем раніше. Згідно з моніторингом у січні середній цінник був на рівні 12,10 гривні за кіло.

Буряк. Фото: скрін Мінфін
Буряк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зазначити, що нині найнижчий цінник на буряки зафіксований у торговій мережі Varus - всього 9,50 гривні за кілограм. Торгові мережі Auchan та Metro продають овоч трохи дорожче — по 10,50 та 10,82 гривні за кілограм відповідно. Найдорожче буряки пропонує Megamarket – 14,90 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.