Українські супермаркети потішили покупців оновленням цін на популярні крупи. Деякі позиції втратили у ціні майже 10 гривень. Що можна купити за вигіднішою ціною, показують дані моніторингу, представлені на порталі Мінфін.

Початок повномасштабної війни у ​​2022 році та спровоковані нею негативні наслідки призвели до стрімкого зростання цін на продукти харчування. Навіть через рік цінники на багато продуктів не перестають зростати, тому будь-яке здешевлення зустрічається покупцями як довгоочікувана подія, але, на жаль, трапляється це рідко і далеко не у всіх категоріях товарів.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Так, у першій половині лютого супермаркети знизили ціни на деякі крупи. Зокрема, гречка, яка в січні в середньому коштувала 69,40 гривні за кіло, втратила в ціні відразу майже 10 гривень і продається по 59,73 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також подешевшала пшоняна крупа. Станом на 9 лютого середній цінник на неї становить 27,85 гривні за кілограм, а ще на місяць раніше крупа продавалася по 30,57 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.