На кожну застраховану особу в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування створено персональну електронну облікову картку з унікальним номером, де зберігається інформація про заробіток людини, стаж тощо.

В пресслужбі ПФУ зазначають, що необхідно звернутися до Фонду для актуалізації даних, заповнивши "Анкету для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб".

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

Покрокова інструкція:

  1. У особистому кабінеті, в лівому боковому меню розділу "Комунікації з ПФУ" оберіть пункт "Анкета для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб".
  2. Заповніть екранну форму Анкети.
  3. Поставте мітку у чек-боксі "Я даю згоду на передачу та обробку моїх персональних даних".
  4. Прикріпіть скан-копію паспорта, а також документів, що підтверджують зміну даних.
  5. Підпишіть Анкету КЕП. Для цього оберіть файл ключа та введіть пароль.
  6. Натисніть кнопку "Відправити до ПФУ". Після відправлення заяви на екрані з’явиться повідомлення "Запис збережено та відправлено на розгляд до ПФУ".

Портал електронних послуг, скрін
Портал електронних послуг, скрін

Результат обробки заяви можна переглянути в особистому кабінеті в розділі "Мої звернення". Після того, як фахівець Фонду опрацює Анкету, звернення набуде статусу "Виконано".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що тисячі українців залишаться без заслуженої пенсії: "Питання відклали...".

Як повідомляв "Знай.ua" українські військові не можуть скористатися "ПриватБанком".

Також "Знай.ua" інформував, на українців чекають великі зміни у банках: кредитні ліміти та відмови у позиці.