Сало — один із найголовніших продуктів для українців, без якого не обходиться жодне застілля. За останній рік ціни на нього сильно злетіли, тож дозволити його можуть не всі. Втім, у першій половині лютого супермаркети порадували новими цінниками на солоне сало. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку повномасштабної війни ціни на продукти в Україні зробили колосальний стрибок, зокрема, сильно подорожчала продукція тваринного походження. Причин цього більш ніж достатньо: від скорочення поголів'я через бойові дії до порушення логістичних ланцюжків. На тлі цього здешевлення сала стало справжнім сюрпризом.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Так, станом на 8 лютого сало солоне у середньому пропонується за ціною 255,30 гривні за кілограм. Цінник все ще високий, але порівнюючи із січнем стало помітно дешевшим, адже тоді середня ціна була на рівні 270,20 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вартість домашнього сала залишилася незмінною. У січні середній цінник становив 189,00 гривні за кіло і в лютому поки що тримається на цьому рівні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.