Українцям, які постраждали внаслідок війни, доступний ще один вид допомоги від міжнародної організації з Нідерландів ZOA. Йдеться про допомогу, на яку можуть розраховувати жителі певних регіонів.

Матеріальна допомога належить зареєстрованим та незареєстрованим ВПО, а також постраждалим від війни на підконтрольній території України.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Ужгород. Отримати допомогу можуть ВПО, що знаходяться на території Закарпаття, але на даний момент новий проект на стадії завершення. Анкети для участі заповнюються через Telegram. Ще стартує проект відновлення реабілітаційних центрів для людей з обмеженими можливостями.

Чернігів. Організація фінансово допомагає українцям з ремонтом житла, що постраждало через бойові дії.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кривий Ріг. Тут допомога спрямована на відновлення частково зруйнованого житла, також надається фінансова допомога.

На даний момент українці не можуть отримати гроші онлайн, але щоб подати заявку, потрібно звернутися до представництва ZOA електронною поштою: report.ukraine@zoa.ngo.

Руйнування, скріншот: YouTube
Руйнування, скріншот: YouTube

Після опрацьованої заявки представники організації оглянуть житло та зафіксують руйнування, щоб визначитися з ремонтними роботами. Далі вони розраховую розмір виплат, і українці зможуть їх витратити виключно на ремонт.