Пільги учасникам бойових дій описані у законі "Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни, членами сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України окремих категорій осіб".

Кількість осіб, які є учасниками бойових дій щоразу зростає, у законі описують пільги, на які може розраховувати особа з посвідченням УБД.

Учасник бойових дій. Фото: скриншот з відео
Учасник бойових дій. Фото: скриншот з відео

Основний перелік пільг, що надаються учасникам бойових дій, є в законі про статус ветеранів війни. Особливості сплати за комунальні послуги зазначені саме в ньому. УБД отримують знижку 75% на оплату комунальних послуг.

Також для учасників бойових дій передбачене медичне обслуговування, безоплатне отримання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та медичних виробів за рецептом лікаря.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

УБД мають право на пільговий безоплатний проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту, автотранспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення, автобусами приміських та міжміських маршрутів.

Ті, хто боронив нашу країну мають право на достроковий вихід на пенсію, тобто до досягнення загальноприйнятого пенсійного віку. Чоловіки зі статусом УБД у 55 років (за наявності страхового стажу не менше 25 років), жінки – у 50 років (за наявності страхового стажу не менше 20 років).

УБД мають першочергове право на отримання жилої площі. Але в разі необхідності поліпшити їхні житлові умови.

Нагадаємо, ми писали, що грошова допомога на проживання: хто з українців може претендувати на виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" частині пенсіонерів встановили доплату у 25% прожиткового мінімуму: хто на це має право.

Також "Знай.ua" інформував, тариф на воду знову підвищили: яким регіонам не пощастило бути першими.