Деяким багатоквартирним житловим будинкам можна не сплачувати пеню за прострочені рахунки за газ, про це йдеться у постанові уряду.

Постанова № 88, яка опублікована на Урядовому порталі, передбачає ненарахування санкцій (штрафів, пені) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ.

Оплата за газ, кадр з відео
Оплата за газ, кадр з відео

Для цього мають збігтися певні умови. По-перше, під дію постанови потрапляє багатоквартирний будинок, у якому створено ОСББ, житлово-будівельний кооператив тощо, має розміщуватися на тимчасово окупованій території.

Також це стосується будинків, які перебували або перебувають на території територіальних громад у зоні проведення воєнних чи бойових дій. Не менше 30% загальної житлової площі будинку визнано непридатною для проживання внаслідок воєнних (бойових) дій.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Руйнування будинків у містах під окупацією. Фото: Youtube
Руйнування будинків у містах під окупацією. Фото: Youtube

Зазначається, що постанова уряду діятиме під час воєнного стану та ще впродовж пів року після того, як його в Україні буде скасовано.

Документи та інформацію можна надіслати постачальнику природного газу в електронній формі з накладенням електронного підпису та/або печатки, що базуються на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Нагадаємо, ми писали, що платити доведеться більше, але не всім: для кого тариф на доставку газу може суттєво зрости.

Як повідомляв "Знай.ua" у YASNO підказали корисний лайфхак зі сплати комуналки.

Також "Знай.ua" інформував, справлятися з комуналкою доведеться самотужки: хто з українців може попрощатися із субсидією.