Українці щомісяця отримують по дві платіжки за блакитне паливо: один за обсяг спожитого газу, а другий за його доставку. Вартість доставки газу щорічно перераховується, тож для деяких українців суми у платіжках можуть зрости. Кому доведеться заплатити більше.

Щороку вартість доставки блакитного палива перераховується залежно від того, скільки споживало газу домогосподарство у період з вересня до жовтня попереднього року. На основі даних за цей період тарифи змінюються кожного січня і споживачам надходять платіжки з новими сумами.

Лічильник газу, фото: Знай.ua
Лічильник газу, фото: Знай.ua

Варто зазначити, що в Україні діє мораторій, в рамках якого не дозволяється підвищувати тарифи на газ для населення, однак у разі доставки газу ніяких обмежень немає. Відповідно, що більше сім'я споживала газу — то більше будуть суми у платіжках.

До речі, якщо домогосподарство зовсім не користується газом, але залишається підключеним до труби, то за доставку газу все одно доведеться платити, але за мінімальним тарифом.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що тариф на доставку блакитного палива формується в кожній області окремо, тобто не фіксований для всієї країни.

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться платити понад 10 гривень за куб: українцям показали нові ціни на газ у лютому.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, ми писали, в Обленерго розповіли, чому суми у платіжках українців за електроенергію не знизилися і на кілька гривень.