У Міністерстві соціальної політики розробили законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України", яким передбачено позбавлення пенсійного забезпечення.

У законопроєкті йдеться про покарання для пенсіонерів, у разі, якщо вони беруть участь у поваленні конституційного ладу, захопленні влади, за посягання на територіальну цілісність та недоторканість України.

Пенсіонерка. Фото: Youtube
Пенсіонерка. Фото: Youtube

Також виплат ПФУ можна позбавитися за державну зраду, за колабораційну діяльність, а також засуджених (підозрюваних) у злочинах проти національної безпеки України, місцезнаходження яких невідоме, вони ховаються від слідства та суду на тимчасово окупованій території, за межами України або перебувають у розшуку.

Відповідальністю за перелічені вище злочини — є позбавлення пенсії на час відбування ув'язнення. Але після закінчення терміну покарання нарахування пенсії відновлять. Також у законопроєкті пропонують не встановлювати пенсії за особливі заслуги засудженим, які скоїли умисне кримінальне правопорушення.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Положення, які пропонують прийняти у відомстві відповідають вимогам Конвенції щодо захисту прав людини та Європейського суду. Це означає, що у разі ухвалення законопроєкту свобода і права громадян України не порушуватимуться.

Нагадаємо, ми писали, що якщо роботодавець не платить: де ВПО можуть отримати лікарняні та декретні.

Як повідомляв "Знай.ua" постраждалі від війни можуть отримати 10 тисяч на дитину: що для цього потрібно.

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонери можуть отримати надбавку 500 грн після індексації: кому взагалі не пощастить.