Для всіх наших читачів, які цікавляться важливими новинами про продукти харчування, є дуже цікавий прогноз від експерта з Національного банку України. Передбачається, що в наступні два роки, аж до кінця 2024 року, цінники продуктів будуть зростати, проте подорожчання буде не таким "драконівським", як це відбувалося в 2022 році.

Про це розповів член Ради Нацбанку Василь Фурман.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

За його словами, продукти дорожчатимуть повільніше, ніж це було минулого року. Все через те, що цього року може сповільнитися інфляція.

[quote author=""]"Зростання цін на продукти - це інфляція. Вона цього року зменшуватиметься. З 26,6% минулого року до 18,7% цього року. Потім у 2024 році інфляція становитиме близько 10%. А в наступні роки - буде ще менше. Тобто тренд на зменшення інфляції", - зазначив Василь Фурман.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Василь Фурман
Василь Фурман

Також, впевнений Василь Фурман, проблеми в енергетичній сфері держави впливатимуть на ціни безпосередньо. Все залежить від кількості електроенергії та її якості.

Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua

[quote author=""]"Коли підприємства використовують генератори, то це впливає на кінцеву собівартість продукції і вона зростає. Це пов'язано з тим, що такий вид харчування є більш витратним", - підсумував Василь Фурман.

Нагадаємо, пенсіонери можуть отримати надбавку у 500 грн після індексації: кому взагалі не пощастить.

Раніше повідомлялося, дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне.

Також, чекати на дефіцит? В Україні скорочується виробництво молока, корів все частіше вирізують.