За рік в Україні значно зросли ціни на продукти харчування, тоді як зарплати багатьох громадян у кращому разі залишились на колишньому рівні. Відповідно, будь-яке зниження цін у супермаркетах хоч трохи, але тішить. На цей раз трохи подешевшала деяка "молочка". Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У першій половині лютого українські супермаркети оновили ціни на кефір, сметану та маргарин. Ця "молочка" подешевшала, якщо порівнювати з попереднім місяцем.

Користь молочки, фото: Гетті
Користь молочки, фото: Гетті

Так, станом на 7 лютого кефір "Селянський" 2,5% у середньому коштує 37,82 гривні за 950 мл. При цьому у січні цінник був на рівні 37,90 гривні.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Сметана торгової марки "Президент" 15% подорожчала з 40,02 до 40,37 гривні за 350 грамів. Але водночас цінник на сметану торгової марки "Простоквашино" 20% опустився до 46,72 гривні за 340 грамів. Минулого місяця продукт коштує у середньому 47,04 гривні.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Маргарин "Олком" Вершковий 72,5% подешевшав з 27,73 до 26,60 гривні за 200 грамів. Маргарин торгової марки "Щедро" Вершковий особливий 72,5% також став дешевшим - 30,45 гривні замість 30,78 гривні за 250 грамів.

Ціни на маргарин. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маргарин. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.