Сейсмолог прокоментував події у Туреччині та імовірність того, що землетруси можуть бути і у Києві, силою 8-9 балів.

Від землетрусів з джерелами у зоні Вранча, Румунія, сейсмічні хвилі підходять й викликають коливання навіть у Києві. Про це розповів сейсмолог Олександр Кендзера.

Безумовно може бути сильний землетрус у Києві. Зокрема ці землетруси з вогнищами в зоні Вранча, з джерелами в зоні Вранча, яка на території Румунії. Від цих землетрусів сейсмічні хвилі підходять й викликають коливання і у Києві. Люди пам’ятають сильні землетруси, які були в зоні Вранча у 1977, 1986 та 1990 роках. Пам’ятають, як у Києві з високих будинків мешканці вибігали на вулицю, бо боялися, що їхні будинки можуть зруйнуватися — зазначив сейсмолог.

Він зазначив, що землетруси також відбувалися у Криму, та можуть знову повторитися. Також сейсмолог зазначив, що все залежить від того, де ви знаходитеся. Сучасні будинки є сейсмостійким, то тоді вам не потрібно нікуди виходити.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Якщо мова йде про панельні будинки, які можуть скластися, як це сталося в Туреччині, то в такому випадку з нижніх поверхів можна встигнути втекти, якщо мова про високі поверхи, то навряд за одну хвилину можна зібратися й вибігти.

Нагадаємо, через землетрус в Туреччині понад 1500 осіб загинуло, ще 9733 зазнало поранень.

Нагадаємо, ми писали, що Держекоінспекція назвала області, де нехтують природоохоронним законодавством.

Як повідомляв "Знай.ua", ціни продовжать зростати, але вже не так інтенсивно: у НБУ озвучили прогноз на 2023 рік.

Також "Знай.ua" інформував, що українські АЗС показали нову вартість бензину, дизеля та зрідженого газу.