Після початку повномасштабної війни поставки пального з росії та білорусі в Україну скоротилася, а імпорт з країн Європи збільшився. Водії на собі відчули ці зміни, адже ціни скачуть із шаленою швидкістю, але їх поспішили заспокоїти – скоро все налагодиться.

Про це в ефірі "1+1" у рамках загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив директор ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдінг" Володимир Бичков. Він стверджує, що українцям можна не боятися дефіциту палива.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Це пов'язано з тим, що українські мережі АЗС будуть забезпечені пальним з європейських країн, оскільки постачання лише зростають. Однак, кінцева вартість залежатиме від світових цін на бензин та дизель. Попри це Бичков сподівається, що до кінця зими паливо подешевшає.

"Поки ми не бачимо на найближчий час, що паливо зростатиме. Я сподіваюся, що ціни на нього в лютому будуть ще нижчими, будуть падати", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

У будь-якому разі, він упевнений, що Україна знайде шляхи постачання, тож без бензину водії точно не залишаться. Тим часом, після відмови від російського продукту, зараз пальне є завдяки імпорту з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Греції та Туреччини.

Нагадаємо, від 510 до 8500 гривень: штрафи, які українському водієві доведеться платити за пасажирів

Раніше ми писали про те, що "Може, вистачить?": Lifecell піднімає тарифи одразу на 50 грн, а люди скаржаться на відсутність зв'язку та інтернету

Як повідомляв Знай.ua, про ранню весну можна забути: незважаючи на погодні рекорди у січні, зима ще покаже українцям свою силу