Військові з 1 лютого стали отримувати виплати, згідно з новим порядком додаткової грошової винагороди.

Виплати тепер будуть залежати від того де перебуває військовий, у тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій. Олег Рогаль, начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Управління соціальної підтримки Міністерства оборони розповів, хто які суми отримує.

Військовий ЗСУ Василь. Фото: Telegram
Військовий ЗСУ Василь. Фото: Telegram

Усі військовослужбовці, які знаходяться на лінії зіткнення та беруть участь у бойових діях, одержують 100 тисяч гривень щомісяця. Також таку суму можна отримати за виконання бойових завдань:

  • Військовослужбовці ракетних військ та артилерії
  • Пілоти під час виконання польотів у районах ведення бойових дій
  • Моряки
  • Військові медики (2023 року їх виділили в окрему категорію військовослужбовців, у яких буде винагорода у розмірі 100 тисяч гривень).
  • Зенітно-ракетні війська та протиповітряні війська, які виконують завдання у районі проведення бойових дій.

100 тисяч гривень щомісяця отримуватимуть військовослужбовці, які перебували у зоні бойових дій та отримали травму.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За весь час лікування військовослужбовець, який отримав поранення, контузію чи травму, пов’язану із захистом Батьківщини, він отримає винагороду у розмірі 100 тисяч гривень. Також така винагорода зберігається під час відпустки після лікування, якщо поранення було тяжким. Ступінь тяжкості лікування визначають військові лікарські комісії, – зазначив полковник.

Нагадаємо, ми писали, що штраф від 2550 до 3400 гривень: не всім українцям можна носити цей одяг.

Як повідомляв "Знай.ua", військовий експерт розповів про новий наступ росії у лютому-березні: "Перший пішов, дивізію зірвали з підготовки".

Також "Знай.ua" інформував, що юрист зізнався, чи можна не піти у військкомат, якщо отримав повістку: "Необхідно...".