Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Перед тим, як вийти на заслужений відпочинок, українці мають розуміти, що на розмір виплат впливатиме не лише страховий стаж, а й розмір заробітної плати, яку отримував громадянин.

Давайте дізнаємось, як можна законно збільшити пенсійні виплати. Про це стало відомо завдяки положенням у Законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Тут чітко говориться, що при обчисленні пенсії враховується заробіток людини за період страхового стажу. Враховувати зарплату потрібно починаючи з 1 липня 2000 року. Усі дані повинні зберігатися у Реєстрі застрахованих осіб.

Так, коли українці йдуть до представництв Пенсійного фонду, необхідно брати довідку за будь-які 60 календарних місяців роботи до 1 липня 2000 року. Це для випадку, якщо після цієї дати громадянин має менше 5 років страхового стажу.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

В інших випадках довідка про заробітну плату надається за бажанням людини. Наприклад, якщо під час роботи до липня 2000 року людина мала високооплачувану роботу. Якщо у цей період була робота за сумісництвом, доцільно надавати довідки про заробітку з усіх місць роботи.

Важливо знати, що документ, який підтверджує розміри заробітної плати, видається на підприємстві, установі або в організації, де працював українець.

Нагадаємо, перерахунок пенсії за стажем: як правильно оформити документи, не виходячи з квартири.

Раніше повідомлялося, що грошова допомога на проживання: хто з українців може претендувати на виплати.

Також, українцям обіцяють винагороду за порушників, які продають нелегальні цигарки та алкоголь.