Немає жодної таємниці в тому, що в Україні спостерігається реальний дефіцит електрики через підступні ракетні атаки російських окупантів по нашій інфраструктурі. Проблеми зі світлом намагаються стабілізувати відключення струму, іноді це аварійні ситуації, а найчастіше це роблять у плановому порядку.

Ця ситуація спричинила зростання на альтернативні джерела світла, такі як генератори, повербанки та інше. Є інформація, що тарифи на світ також можуть змінитися.

Про це відомо за словами голови НКРЕКУ Костянтина Ушаповського для одного з українських телеканалів.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

За словами Ушаповського, у Кабміні почали працювати над цим питанням. Проте одразу варто заспокоїти, якщо тарифи й піднімуть, то лише після завершення опалювального сезону. За аналізом експертів, тарифи в Україні дуже занижені.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У Європейському Союзі можуть платити від 7 до 11 гривень (якщо у нашій валюті) за кіловат. Однак в Україні тарифи практично втричі менші. Але не варто скидати з рахунків рівень життя у Європі – зарплати, пенсії. Якщо українцям доведеться стільки платити за світло, то більшості просто не буде за що купити хліб.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

При цьому експерти впевнені, що можна було б заощаджувати електроенергію. Проте відповідні заклики енергетиків приносять 7-20 відсотків економії, адже культура стабільної економії ресурсів у нас ще не щеплена, переконані фахівці.

"Українці повинні навчитися жити з відключеннями світла, тому що це зараз єдина можливість заощадити енергоресурси, які дуже виснажені від російських атак", — заявив Ушаповський.

Нагадаємо, платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Раніше повідомлялося, що українцям обіцяють виплатити по тисячі доларів: хто може розраховувати на допомогу і як отримати.

Також, ціни на газ від постачальників на лютий: який тариф пропонують українцям.