В українських ПДР є певна кількість чітких інструкцій для водіїв транспортних засобів, проте деякі повнолітні пасажири також несуть відповідальність за свої дії в авто. Адже пасажири – безпосередні учасники дорожнього руху.

Одне з найпоширеніших порушень - на ремінь безпеки. Хтось не хоче пристібатись, а хтось просто не знає, що це необхідно зробити. Ще є правило, що діти, які нижчі за 145 см, повинні їздити в автокріслах.

Давайте дізнаємося, які покарання чекають на водія за пасажирів, якщо вони не виконують вимоги правил дорожнього руху в Україні. Про це нагадує прес-служба поліції Києва.

ремінь безпеки, скріншот з відео
ремінь безпеки, скріншот з відео

Є, звісно, ​​і винятки із правил. Відповідно до ПДР ременями безпеки у місті можуть не користуватися виключно:

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

- водії та пасажири з інвалідністю, якщо вона заважає їм пристебнути ремінь;

- водії та пасажири оперативних транспортних засобів.

За межами населених пунктів за ПДР України мають пристібатися усі учасники дорожнього руху. Порушення правил використання ременя безпеки обійдеться в Україні в 510 гривень, але каверза полягає в тому, що це штраф за один не пристебнутий ремінь.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Таким чином, якщо в авто їде 4 пасажири та один водій і всі вони не пристебнуті, то штраф зросте у 5 разів та становитиме 2550 гривень, а виписують його, як правило, на водія. Водночас, цей штраф можуть виписати і на пасажира.

Окремий штраф передбачено за те, що водій та пасажири не використовують ремені безпеки, якщо авто потрапляє у ДТП. За таке порушення може загрожувати штраф від 2400 до 8500 гривень.

Нагадаємо, українцям обіцяють винагороду за порушників, які продають нелегальні цигарки та алкоголь.

Раніше повідомлялося, що десять років в'язниці та 50 тисяч гривень штрафу: найжорсткіші покарання, які можуть заробити українські водії.

Також хто дозволив? Українські водії досі "годують" свої авто російським паливом.