Цього року уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування у разі безробіття менший ніж було торік. Тобто, імовірно, будуть зменшені виплати безробітним, або ж очікується скорочення кількості безробітних у 2023 році.

Документ міністри підписали 31 січня 2023 року №85, та він був опублікований на урядовому порталі.

Безробіття, фото Знай.ua
Безробіття, фото Знай.ua

Зазначається, що станом на початок року на рахунках Фонду залишилося майже 2,1 млрд грн. Заплановано, що доходи цьогоріч складуть 16,16 млрд грн. Видатки – 16,98 млрд грн, з них 11,86 млрд грн спрямують на виплату допомоги із безробіття. Це майже на 27% менше, ніж минулого року. У 2022 році на виплати безробітнім заклали 16,09 млрд грн, на видатки Фонду – 19,33 млрд грн.

Також у Постанові Кабміну сказано, що частину коштів буде спрямовано на мікрогранти для створення та розвиток власного бізнесу, це 1,8 млрд грн. Видатки з Фонду будуть використані також на утримання Державної служби зайнятості та пов'язаних держустанов, це 2,96 млрд грн.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

На повернення додатково виділених у 2020 році урядом коштів спрямують 1,28 млрд грн.

Центр Зайнятості. Фoто: Youtube
Центр Зайнятості. Фoто: Youtube

Експертка з ринку праці Тетяна Пашкіна зазначала, у 2022 році відсоток безробіття по компаніях складе 28,9% проти 9,8% торік. А у 2023 році він спаде до 27%.

За прогнозами НБУ рівень безробіття все ж поступово знижуватиметься, проте війна та падіння економіки впливатиме на цього й він ще довго залишатиметься високим

Нагадаємо, ми писали, що на руки по 3350 на місяць: хто з українців може подати заяву на отримання допомоги


Як повідомляв "Знай.ua" чи мають українці право на субсидію при втраті роботи: головні зміни до соцдопомоги.

Також "Знай.ua" інформував, хто з українців може отримати 3 350 грн щомісячної допомоги: категорії та умови.