Для наших дорогих читачів, які уважно стежать за цінами на популярні напої, як-от чай, кава або цикорій, є важлива новина. Інформація стосується кави – відомі українські мережі супермаркетів оновили цінники. За аналізом експертів, цей напій суттєво подорожчав за календарний місяць.

Про це стало відомо завдяки даними аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Відповідно до відкритих даних, в українських магазинах лише за місяць встигла подорожчати розчинна кава. Зростання вартості упаковки вагою 120 грам з грудня по січень склало понад 20 грн. Станом на середу, 1 січня, середня ціна упаковки кави становила 166,30 грн., хоча ще минулого місяця середня ціна була на рівні 143,88 грн.

Вартість кави

Якщо дивитися окремо по кожному із супермаркетів, то найдешевшу розчинну каву продають у "Новус" – 139 грн. за 120 грам, а найдорожче в "Ашані" – 188,50 грн. У Метро та Мегамаркеті ціни позиції склали 172,69 грн. та 165 грн. відповідно.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на каву, скріншот: Minfin
Ціни на каву, скріншот: Minfin

Різкий стрибок цін на каву в Україні зафіксовано на 1 березня 2022 року, тобто після початку повномасштабного вторгнення Росії та зміни логістичних маршрутів для імпорту продукту в країну.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Якщо дивитися на річні показники, на 1 лютого 2022 року ціна становила 108,73 грн. за упаковку 120 грамів, а на 1 березня 2022 року злетіла до 123,62 грн. Далі протягом року вартість кави зростала майже щомісяця. Лише у вересні було невелике зниження із 141,7 грн. до 138,56 грн. в середньому за супермаркетами країни.

Нагадаємо, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні.

Раніше повідомлялося, чи мають українці право на субсидію при втраті роботи: головні зміни до соцдопомоги.

Також, хліб злетить у ціні? Які фактори вдарять по кишені незаможних.