Польша поновлює виплату важливої допомоги для наших громадян.

Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі.

"З 1 лютого українці можуть подати заявку на отримання допомоги 500+. У разі її подання до 30 квітня гарантована безперервність виплати допомоги, яку надають на кожну дитину до 18 років незалежно від доходу родини", – йдеться у повідомленні.

Українці, які перебувають на території Польші можуть подати заявку на отримання допомоги у електронному вигляді через PUE ZUS, портал Emp@tia та через електронний банкінг багатьох польських банків.

Заявку на отримання допомоги можна подати в електронному вигляді. Крім того, можна звернутися в центр обслуговування клієнтів ZUS, де українцям нададуть допомогу у заповненні заявки та її електронній подачі. До заявки потрібно додати документ, що підтверджує характер перебування в Республіці Польща. Допомога ZUS виплачуватиметься щомісяця на вказаний банківський рахунок.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як повідомляв Знай раніше, в Обленерго розповіли, чому суми у платіжках українців за електроенергію не знизилися і на кілька гривень.

Відповідь на це запитання надали у Львівському обленерго . За їхніми словами, зменшення було незначним. Тобто з початком таких відключень вони зменшились лише на 10-20 відсотків, і на це є свої причини.

Сума в платіжках зовсім не зменшилася через те, що коли тільки з'являється світла, одразу ж українці починають його використовувати по максимуму. Зокрема, йдеться про енерговитратні прилади, споживання яких закликають постійно зменшити.