Попри постійні відключення електрики, тарифи за світло практично не змінилися. Чому так відбувається.

Відповідь на це запитання надали у Львівському обленерго . За їхніми словами, зменшення було незначним. Тобто з початком таких відключень вони зменшились лише на 10-20 відсотків, і на це є свої причини.

Сума в платіжках зовсім не зменшилася через те, що коли тільки з'являється світла, одразу ж українці починають його використовувати по максимуму. Зокрема, йдеться про енерговитратні прилади, споживання яких закликають постійно зменшити.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

Крім того, така техніка як холодильник або бойлер в перші часи після відновлення беруть в рази більше енергії, ніж у стабільний час.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також через морози на вулиці люди починають нагрівати приміщення електричними обігрівачами, коли подають електроенергію, що теж досить затратно.

Ну, і звичайно ж впливає на це залишені на зарядку в нічний час акумулятори, або всі інші джерела живлення.

Електрика, скріншот: YouTube
Електрика, скріншот: YouTube

Отже, загальний обсяг споживання електроенергії змінився. Відповідно, не змінився розмір рахунків.

Для того, щоб допомогти українській енергосистемі та отримати якнайменшу суму у платіжці, українцям рекомендують не користуватися без потреби потужні енергоприлади та відключити їх з розетки.

Нагадаємо, що у МВС представили нові варіації автомобільних номерів: повністю новий формат для України

Раніше повідомлялося, що можна побалувати себе трохи більше: у січні супермаркети знизили ціни на цукор і сіль

Також паспорт більше не вимагається: "Укрпошта" змінює правила видачі посилок