Кабінет Міністрів України затвердив Порядок підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування штрафу, пені за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ.

Постанову Уряд прийняв на засіданні 31 січня. У Порядку йдеться про те, які мають бути надані документи газовим постачальникам, щоб можна було надалі отримувати газ, у разі несвоєчасної сплати за блакитне паливо.

ОСББ, лічильник. Фото: Facebook
ОСББ, лічильник. Фото: Facebook

Зокрема, до постачальної організації потрібно надати інформацію (на вибір) щодо визначення відповідної території як тимчасово окупованої або ж про розміщення будинку на території громади в районі проведення воєнних дій.

В Кабміні зазначають, що це зніме додаткове навантаження на виробника теплової енергії — ОСББ, ЖБК чи інших уповноважених осіб. Це своєю чергою забезпечить стабільне функціонування систем автономного теплопостачання багатоквартирних будинків.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Мешканці громад зможуть і надалі отримувати якісні комунальні послуги, — зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.

Крім того, у документі сказано, що достатньо надати копію акта комісійного обстеження та/або звіту з технічного обстеження будинку, за результатами якого ступінь пошкодження становить не менше 30 відсотків загальної житлової площі такого будинку, та відповідну довідку від ОМС або військової адміністрації.

Нагадаємо, ми писали, що останні копійки не заберуть: українцям перерахують суми у платіжках за опалення та світло.

Як повідомляв "Знай.ua" відмова у субсидії: як українцям не залишитися з боргами за комуналку у воєнний час.

Також "Знай.ua" інформував, "розморозка" тарифів в Україні: як у 2023 році зміняться ціни на електрику, газ та воду.