В українців з'явився шанс економно поповнити запас продуктів першої необхідності, оскільки супермаркети знизили ціни. Скільки коштує гречка, цукор та макарони, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За останній рік продукти харчування сильно подорожчали і для багатьох українських сімей стали однією з найголовніших статей витрат. Тому навіть незначне здешевлення – це шанс трохи заощадити на продуктах.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 31 січня гречана крупа в середньому коштує 68,73 гривні за кілограм. Місяцем раніше цінник був на рівні 73,85 гривні, отже здешевлення становило майже 5 гривень.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Цукор також подешевшав, але зовсім небагато. Якщо на місяць раніше середній цінник був на рівні 34,19 гривні за кілограм, то зараз цукор продається по 33,77 гривні. Тобто ціна знизилася на 42 копійки.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Майже три гривні можна заощадити на купівлі макаронних виробів. Так, макарони пір'я в середньому пропонуються по 26,90 гривні за кілограм, а ще місяцем раніше цінник сягав 29,68 гривні за кілограм.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.