Стало відомо про те, чи можна замість відпустки отримати призначені нею кошти під час воєнного стану країни. Стане в нагоді мільйонам співробітників компаній.

Справа в тому, що відповідно до багатьох законів про працю України особам, які підписали трудові угоди з підприємствами, надається щорічна відпустка із збереженням посади та заробітної плати на цей час.

Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube
Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube

Складає він не менше 24 календарних днів за рік, що вважається аж з дня укладання договору між сторонами. Для ряду співробітників вона може бути іншою, проте точно не меншою, ніж передбачено законом.

Але не варто забувати про те, що в Україні вже практично рік діє військовий стан, через який правила трохи змінилися. У цей період роботодавці мають право відмовити співробітникам у наданні всіх видів відпусток, крім як у зв'язку з вагітністю та декретною, якщо ж співробітник залучений до виконання роботи на об'єктах критичної інфраструктури.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Відпустка. Фото: Youtube
Відпустка. Фото: Youtube

Статтею 2 Закону № 504 встановлено заборону на заміну відпустки грошовою компенсацією, за винятком випадку звільнення працівника. Йому у разі зобов'язані виплатити щорічну відпустку.

Юристи при цьому зазначають, що отримати грошову компенсацію можна без звільнення. Тобто якщо ви не використовували всі дні протягом робочого року, тоді вам може бути запропонована грошова компенсація.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що виписали штраф та залишили без прав на півроку: українським водіям розповіли про незаконне покарання копів, запам'ятайте це

Раніше повідомлялося, що в Нацбанку розповіли, що буде з офіційним курсом долара у найближчому майбутньому .

Також, без пенсійного збору та документи за 5 хвилин: українцям запропонували розмитнювати авто у "Дія"