Наші читачі, які з відповідальністю ставляться до комунальних платежів, знають, що зробити перерахунок призначеної субсидії вже не можна, проте є винятки для деяких категорій громадян та у певних випадках.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Хто має право подати заяву на перерахунок субсидії на оплату ЖКП:

- непрацюючі пенсіонери, якщо пенсіонер звільнився з роботи, а його заробітна плата була врахована у тому періоді, за який здійснювався розрахунок житлової субсидії;

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Для ФОП вступили у дію нові правила Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

- особам, які подають додаткові документи щодо уточнення розміру доходу, з урахуванням якого призначено субсидію;

- непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, за призначенням житлової субсидії на понаднормову площу житла.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Давайте тепер розберемося, як правильно рахують доходи при призначенні допомоги. Так, оформлюючи допомогу на оплату комуналки з початку неопалюваного сезону, враховуються доходи домогосподарства за ІІІ та ІV квартали попереднього календарного року.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи враховуються за І та ІІ квартали поточного календарного року.

Представники Пенсійного фонду також додали, що доходи за ІІІ та ІV квартали 2022 року враховуватимуться для домогосподарства, якому призначать житлову субсидію з травня цього року.

Нагадаємо, облік доходів при призначенні субсидії: яка умова буде вирішальною.

Раніше повідомлялося, 900 гривень допомоги на комуналку: як українцям отримати "бонус" до субсидії, два способи.

Також, світла немає, а суми в платіжках жахають: у чому причина і що робити.