Низка українців може залишитися без соціальних виплат. Хто ризикує втратити допомогу і як це запобігти, йдеться у матеріалі порталу "Мінфін".

З 1 січня 2023 року деякі категорії українців, які отримують соціальні виплати, мають здійснити перереєстрацію допомоги. Якщо цього не зробити, то соцдопомога буде зупинена.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Так, звернеться до Центру надання адміністративних послуг або до органів місцевої влади за місцем свого проживання для перереєстрації соціальних виплат доведеться таким категоріям громадян:

  • особам, які отримують державну соціальну допомогу для незаможних сімей;
  • особам, які отримують тимчасову державну допомогу, як безробітні, які досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсію.

Отримання соцдопомоги, кадр з відео
Отримання соцдопомоги, кадр з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Громадяни зі статусом ВПО можуть не перейматися, оскільки їм автоматично продовжили соціальні виплати. Також автоматичне продовження торкнулося всіх громадян, які мешкають у населених пунктах, які входять до переліку зон бойових дій або тимчасово окупованих територій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися .