Низка українців може залишитися без соціальних виплат. Хто ризикує втратити допомогу і як це запобігти, йдеться у матеріалі порталу "Мінфін".

З 1 січня 2023 року деякі категорії українців, які отримують соціальні виплати, мають здійснити перереєстрацію допомоги. Якщо цього не зробити, то соцдопомога буде зупинена.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Так, звернеться до Центру надання адміністративних послуг або до органів місцевої влади за місцем свого проживання для перереєстрації соціальних виплат доведеться таким категоріям громадян:

  • особам, які отримують державну соціальну допомогу для незаможних сімей;
  • особам, які отримують тимчасову державну допомогу, як безробітні, які досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсію.

Отримання соцдопомоги, кадр з відео
Отримання соцдопомоги, кадр з відео

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Громадяни зі статусом ВПО можуть не перейматися, оскільки їм автоматично продовжили соціальні виплати. Також автоматичне продовження торкнулося всіх громадян, які мешкають у населених пунктах, які входять до переліку зон бойових дій або тимчасово окупованих територій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися .