Українцям, незважаючи на те, що світло, воду та тепло регулярно вимикають, у платіжках приходять чималі суми за комунальні послуги.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв пояснив, що українцям приходять великі суми до оплати в платіжках через різні обставини. В основному це пов'язано з тим, що були невчасно передані показники лічильників. Про це чиновник розповів для ТСН.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

У більшості випадків причинами є невчасна передача показань лічильників або відсутність передачі показників узагалі. Хтось забув, хтось не мав змоги це зробити через від’їзд з міста, – зазначив Пантелєєв.

Якщо виникла така ситуація, то необхідно звернутися до постачальника, передати актуальні показники лічильника та, у разі потреби, залишити заявку на перерахунок. Адже за відсутності показників лічильника, нарахування ведуть за середньозваженим показником споживання послуги.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Петро Пантелєєв підкреслив, що передавати показники треба навіть у випадку, якщо ви спожили нуль. Але якщо навіть сплатили за завищеним платіжкам, то у разі уточнення показників лічильника, переплата піде на наступний місяць.

Нагадаємо, ми писали, що виплачувати субсидії почали по-новому: що потрібно знати українцям про зміни.

Як повідомляв "Знай.ua" хто з українців може отримати 3 350 грн щомісячної допомоги: категорії та умови.

Також "Знай.ua" інформував, 900 гривень на комуналку разом із субсидією: хто може претендувати на виплати.