Українські супермаркети підняли ціни на продукти, основою яких є томати. Скільки коштує кетчуп, томатна паста та заправка для борщу в останні дні січня, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Українців засмутили новими цінами на кетчуп, який дуже помітно подорожчав за місяць. Також не сильно відстали у темпах подорожчання томатна паста та заправка для борщу.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Станом на 25 січня кетчуп торгової марки "Торчин" до шашлику в середньому коштує 26,28 гривні за упаковку 270 грамів. У грудні цінник був більш ніж на 2 гривні нижчими – 24,11 гривні.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Томатна паста торгової марки "Чумак" коштуватиме покупцям більш ніж на 4 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Середній цінник зріс із 77,82 до 81,90 гривні за 350 грамів.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Заправка для борщу торгової марки "Торчин" буряково-томатна в середньому пропонується по 30,43 гривні за 240 грамів. У грудні цінник був нижчим – 28,87 гривні. Також зросла томатна заправка для борщу цієї ж торгової марки - з 29,40 до 31,81 гривні за 240 грамів.

Ціни на заправку для борщу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на заправку для борщу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.