У Пенсійному фонді України розповіли про те, чому при зниженні доходів сім'ї сума субсидії не стає вищою.

Про це розповіли на сторінках Пенсійного фонду України у соціальних мережах, активним користувачем якої вони є. Там можна знайти всю актуальну інформацію, яка вас цікавить.

Питання стосувалося саме субсидій. За словами користувача мережі, доходи їхньої сім'ї, починаючи з вересня, значно впали, а ось субсидію на час опалювального сезону призначили автоматично без урахування цього.

У ПФУ запитали, чи це правильно, і чи можна подати заново документи, щоб там уже було враховано нову суму доходів, і відповідно соціальна допомога була вищою.

"При призначенні житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з початку неопалюваного сезону враховуються доходи домогосподарства за ІІІ та ІV квартали попереднього календарного року, а при призначенні житлової субсидії з початку опалювального сезону - за І та ІІ квартали поточного календарного року. не з початку опалювального (або неопалюваного) сезону беруться доходи за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії" - йдеться у повідомленні відомства.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Виходячи з цього для призначення виплат на опалювальний сезон 2022/2023 років домогосподарству оформляли доходи за перші два квартали минулого року, тобто так велить закон.

Перерахунок житлової субсидії здійснюється у кількох випадках. До цього переліку входять пенсіонери, що не працюють, непрацездатні особи, а також особи, які подають додаткові документи про уточнення розміру доходів.

Нагадаємо, що АТБ, Сільпо, Ашан та Metro запустили сезон зимових знижок: де найнижчі ціни

Раніше повідомлялося, що голод та холод скасовується? Киянам показали, у яких супермаркетах найнижчі ціни на важливі продукти

Також, обійдемося квасолею? Від 3 до 10 грн за кілограм – ціни на м'ясо всіх категорій подорожчали