Для наших читачів, які мають відношення до керування транспортними засобами, є важливе нагадування. Річ, про яку багато водіїв вже просто забули, у будь-якому випадку має знаходитися в салоні авто - йдеться про банальну "аптечку". Якщо її в машині немає, це вважається порушенням ПДР.

У правилах чітко говориться, що водії повинні мати у своєму ТЗ аптечку, вогнегасник та знак аварійної зупинки.

Про це ми вирішили нагадати нашим читачам на тлі великої кількості новин про нові штрафи.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

Так, якщо у водія немає аптечки, то копи можуть пред'явити йому звинувачення та виписати штраф у розмірі 340 гривень. Згідно з правилами, якщо в авто немає аптечки, то це увага - технічна несправність. Використовувати авто без аптечки, як це дивно не звучало, заборонено. Тим не менш, є ще кілька нюансів.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

Відсутність аптечки та вогнегасника у приватному авто (що не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів) тягне за собою лише попередження. У жодному нормативному документі не передбачено окремої відповідальності за водіння без аптечки приватного автомобіля. Це прописано у ст. 125 КУпАП.

Ще трохи інформації про штрафи – відсутність аптечки в авто, що використовується для надання послуг із перевезення пасажирів, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 680 грн.

Повторне порушення протягом року тягне за собою позбавлення прав водія строком від трьох до шести місяців або адміністративний арешт строком від п'яти до десяти діб.

Нагадаємо, у поліції нагадали водіям про штрафи за використання телефонів.

Раніше повідомлялося, що водіям розповіли, який штраф може загрожувати за створення аварійної ситуації на дорозі: перелік порушень.

Також, хотіли як краще, а вийшло як завжди: улюблена функція водіїв в авто виявилася "поїдувачем" палива.