На українському ринку аналітики знову помітили зміни у сегменті овочів та фруктів. Деякі позиції майже наприкінці січня встигли подорожчати.

Про це свідчать дані моніторингу проекту EastFruit. Третій тиждень січня відзначився зростанням цін на деякі сорти яблук в Україні. До $0,33/кг подорожчали "Ренет Симиренко". Але така тенденція була помічена одразу у кількох країнах, хоча на українському ринку є багато вітчизняної продукції.

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

До списку позицій, що подорожчали, також увійшли тепличні помідори — +8% до ціни, що була тижнем раніше.

Споживачі зауважили, що загалом ціни злетіли на овочі "борщового набору". Станом на 18 січня, морква коштує на 16% дорожче, ніж напередодні новорічних свят, а вартість цибулі з початку 2023 року стала вищою на 16%.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Але ось аналітики цього проекту вже зафіксували несподіване зниження цін на цибулю. Це сталося через просідання попиту та проблеми з якістю запасів у місцевих сховищах.

Також можна ознайомитися із змінами, які відбулися за третій тиждень січня 2023 року в інших країнах – Польщі, Молдові, Грузії, Узбекистані та Таджикистані.

Моніторинг цін, EastFruit
Моніторинг цін, EastFruit

Раніше ми писали про те, що молоко подорожчало, кефір подешевшав: як змінилася вартість молочних продуктів за місяць

Як повідомляв Знай.ua, масло є, а каша буде: падають ціни на популярні продукти, можна робити запаси

Також портал Знай.ua писав, що у Верховній Раді заборонять їздити "неперевзутим" автомобілям під час холодів: аварій поменшає