Всупереч не втішнішим прогнозам, українська економіка вистояла і пройшла 2022 досить гідно. Найскладніші дні вже позаду і в 2023 році курс долара та євро буде стабільним і навіть можливим є здешевлення валюти. Про це порталу "ЕП" розповів перший віцепрезидент Торгово-промислової палати, член Української ради бізнесу Михайло Непран.

Експерт вважає, що найскладніший період для економіки вже позаду, оскільки прийшло сприйняття та розуміння життя в умовах повномасштабної війни. Навіть якщо надзвичайні ситуації виникатимуть, то вже є розуміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

За словами Михайла Непрана, різких стрибків курсу долара і євро не очікується — обидві валюти будуть стабільними. Водночас не виключається і ймовірність здешевлення американської валюти — до 36-38 гривень за один долар, тож експерт вважає, що з покупкою долара краще почекати.

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Щодо цін, то експерт не прогнозує їхнього значного зростання, а на деякі непродовольчі товари цінники можуть навіть знизитися.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи втримається гривня? У Міністерстві економіки розповіли, що буде із курсом долара до Нового року.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.