Через погіршення умов для зберігання продукції сільського господарства, в супермаркетах поступово, але зростає ціна.

На моніторинговому порталі Мінфін можна відстежити, як змінилася ціна продуктів представлених ну мережах популярних супермаркетів за місяць.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Пропозиція картоплі, яка представлена у трьох варіантах, це проста картопля, рожева та молода. Усі три види картоплі за місяць подорожчали, рожева - найбільше зросла в ціні на 3 грн за кілограм. Минулого місяця рожеву картоплю продавали за 11,01 грн за кілограм, з січня ця картопля значно додала до ціни та тепер коштує 13,90 грн в середньому.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Молода картопля також змінилася в ціні. У грудні її продавали за ціною в 11, 21 грн, у січні ціна підскочила до 15, 90 грн.

Картопля різних сортів продається у супермаркетах за 10,13 грн, тоді як минулого місяця середня ціна складала 9,77 грн за кіло.

Виробники та аграрії зазначають, що ціна на такий популярний овоч серед українців — картоплі зростає через постійні відключення електроенергії, вимагаючи задіювати генераторні потужності, що впливає на ціну кінцевого продукту.

Нагадаємо, ми писали, що солодке життя вже тут: українські супермаркети поділилися новими цінами на цукор, хліб та молоко.

Як повідомляв "Знай.ua" українські супермаркети порадували новими цінами на молоко та вершкове масло.

Також "Знай.ua" інформував, що у нас вони не ростуть, лише дорожчають: українські супермаркети поділилися новими цінами на банани.