Українці матимуть змогу отримувати гідні пенсії, але зміни зможуть провести вже після закінчення війни. При цьому не всім пощастить із розміром виплат. Подробиці розкрила заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак в ефірі телемарафону.

Після закінчення війни в Україні планують внести накопичувальну пенсію, яка дозволить громадянам у майбутньому отримувати високі пенсійні виплати. Втім, це торкнеться лише працюючих громадян, а для тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок нічого не зміниться.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Дарія Марчак наголосила, що у відповідний законопроєкт перебуває на стадії розробки та опрацьовуються механізми, які забезпечать захист накопичень від інфляції. Також веде роботу над тим, щоб забезпечити захист людей від будь-яких маніпуляцій, махінацій із грошима.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Впровадження накопичувальної пенсійної системи на першому етапі або загалом через зменшення ЄСВ може призвести до зменшення ресурсу Пенсійного фонду. Але будемо реалістами - вже сьогодні держава значною мірою, приблизно на 40%, фінансує Пенсійний фонд", - зазначила представниця відомства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.