Наші читачі вже знають, що тепер в Україні пільгами та субсидіями на оплату ЖКП займається Пенсійний фонд. У багатьох громадян, які регулярно займаються оплатою та всіма іншими процедурами з сумлінної оплати комуналки, є низка важливих питань. Наприклад, як у 2023 році виплачуватимуть пільги.

Важливо пам'ятати, що зараз пільги виплачуються готівкою і лише органами Пенсійного фонду України.

Про це детально розповіла пресс-служба відомства.

Укрпошта. Фото: скрін youtube
Укрпошта. Фото: скрін youtube

Відомо, що громадянам, яким згідно із законом покладено пільгу, і які до грудня 2022 року отримували відповідну допомогу готівкою, то Пенсійний фонд нараховує їх і надалі через "Укрпошту". Це залежить від способу виплати, обраного отримувачем пільги.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їхні пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення "Укрпошта", де громадянин отримує пенсію.

Громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі та не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті Пенсійним фондом України до "Ощадбанку".

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Про відкриття такого рахунку в банку органи Пенсійного фонду інформують пільговика. Щоб отримати кошти з такого рахунку, потрібно особисто прибути до Ощадбанку для укладання договору банківського рахунку.

Нагадаємо, чи встигли "продати" авто? За який період враховуються доходи українців, які претендують на субсидію.

Раніше повідомлялося, відмова у субсидії: як українцям не залишитися з боргами за комуналку у воєнний час.

Також, 1800 грн на руки та нові правила прийому: як в Україні з 1 січня зміняться виплати субсидій.