Частина українських пенсіонерів отримають виплати через "Укрпошту", тоді як іншим коштам надходять на банківський рахунок. Громадяни можуть будь-якої миті змінити спосіб отримання пенсії, зокрема, перевести її на банківську картку. Як це зробити нагадали у пресслужбі Пенсійного фонду.

Пенсіонери, які з якоїсь причини не хочуть отримувати виплати через "Укрпошту", можуть будь-якої миті переказати отримання пенсій на банківський рахунок. Для цього насамперед потрібно оформити банківську картку, якщо її немає.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Так, коли банківська картка на руках пенсіонер має написати заяву про переведення пенсії на картку. Зробити це можна кількома способами.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

По-перше, можна особисто звернутися до найближчого сервісного центру ПФУ, при цьому "прописка" ролі не відіграє. По-друге, скористатися вебпорталом ПФУ, якщо немає можливості фізично бути присутнім при подачі заявки. По-третє, можна звернутися до банку емітенту банківської картки, установа передасть заяву до органів Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, що понад 10 тисяч гривень: у яких областях українцям виплачують найвищі пенсії.

Також наш портал інформував, пенсія у 54 роки: українцям назвали умови виходу на заслужений відпочинок достроково.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.