Капуста, картопля та буряк — традиційні українські овочі, які є у кожного в холодильнику почали зростати в ціні.

Оновлені дані надав моніторинговий сайт Мінфін. Згідно з оновленими даними, овочі поступово почали дорожчати. Навіть такі "метри ринку", як картопля, на яку в Україні врожай, та капуста, яка зазвичай має низьку ціну поповзли цього року після свят догори.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Капуста білокачанна, яка у минулому місяці коштувала 13,17 грн за кілограм, тепер коштуватиме 13,30 грн. При чому найдешевше капустину можна придбати у супермаркеті Ашан за 11, 90 грн. Найдорожча пропозиція в Мегамаркеті - 16,90 грн.

Ціна на капусту. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на капусту. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Картопля в супермаркетах також здорожчала, якщо минулого місяця середня ціна становила 9,77 грн, то тепер в середньому цінник піднявся до 10,10 грн за кілограм.

Ашан і Варус пропонують картоплю за ціною 8,20 грн за кіло, у Мегамаркеті ціна вища та становить 13,90 грн.

Ціна на картоплю. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на картоплю. Фото: скриншот Мінфін

Буряк на відміну від попередніх двох позицій навпаки трошки подешевшав. В середині грудня за буряк в середньому супермаркети просили 12,27 грн за кіло, зараз середня пропозиція в ціні 11,74 грн. Так само можна пошукати дешевший буряк в Варусі та Ашані. Там за кілограм "вінегретного щастя" просять 10,90 грн.

Ціна на буряк. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на буряк. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.

Як повідомляв "Знай.ua" скумбрія дешевша за коропа та оселедець: в торговельних точках оновилися ціни на продукти.

Також "Знай.ua" інформував, морква, часник та буряк подорожчали: скільки треба заплатити за популярні овочі.