Мова йде про тих українців, які через війну втратили частину свого заробітку. На допомогу з часткового безробіття мають право як наймані працівники, так і ФОПи.

Таку інформацію оприлюднили у пресцентрі Державної служби зайнятості. Виплати можуть отримати працівники, які втратили частину свого заробітку через запровадження надзвичайного або воєнного стану в країні, встановленням карантину, проблемами економічного або технологічного характеру, виникненням надзвичайної ситуації.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Допомога по частковому безробіттю надається центром зайнятості за зверненням роботодавця або ФОП. Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється роботодавцем, з яким оформлено трудові відносини. Важливо: допомога не виплачується співробітникам, які працюють за сумісництвом, — йдеться у повідомленні на сайті.

Хто має право на допомогу

  • Для ФОПа робочий час і дохід мають скоротитися не менше ніж на 30%;
  • Для найманих працівників діють ті самі умови щодо скорочення робочого часу та зарплати. Однак є ще одна умова: часткова втрата роботи має охоплювати щонайменше 20% чисельності персоналу;
  • Впродовж пів року до обставин, що склалися, ФОПом мають бути сплачені за себе і за своїх працівників всі податкові внески та зарплата.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю під час воєнного стану не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, це 6 700 гривень. Таку допомогу сожуть виплачувати 90 календарних днів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що багато роботи та вакансій: які професії будуть актуальні в Україні вже скоро.

Як повідомляв "Знай.ua" на військовий облік мають стати ще дві категорії українців: про кого повідомлятимуть у військкомати.

Також "Знай.ua" інформував, субсидії в Україні: чи можна отримати пільгу при зупиненому трудовому договорі.